Lajmi se Shtetet e Bashkuara të Amerikës së futën në listën e zezë një ish-President dhe një ish-Kryeministri të një vendi si Shqipëria, Sali Berishën, ka bërë bujë të madhe në mediat më të rëndësishme botërore.

Ish kryeministri është shfaqur në faqet e para të mediave ndërkombëtare të cilat kanë pasqyruar deklaratën e sekretarit Amerikan të Shtetit i cili rendit argumentet e DASH.

Nga prestigjiozet amerikane, të agjencitë e lajmeve ndërkombëtare e deri te mediat rajonale i kanë kushtuar një rëndësi të veçantë raportimit të një zhvillimi kaq të rëndësishëm.