Franca i ka kërkuar Izraelit që të mos pengojë ndihmat humanitare në Gaza, pas mbylljes së një pikë kritike tranzit, tha sot kryeministri Jean Kastex , para Asamblesë Kombëtare Franceze.

“Një autokolonë humanitare u lejua sot dhe kursi i saj duhet të vazhdojë, ” tha ai, ndërsa bashkësia ndërkombëtare punoi për të de-përshkallëzuar tensionet midis Izraelit dhe Gaza.

Sot, pas bombardimeve të reja izraelite dhe goditjes me raketa nga Hamasi, situata mbetet e tensionuar rreth kalimit Kerem Salom, i cili u hap për disa orë dhe u mbyll përsëri nga Izraeli.

“Franca u ka bërë thirrje dhe vazhdon t’u bëjë thirrje të gjithë aktorëve në një mënyrë jashtëzakonisht të fortë për t’i dhënë fund menjëherë çdo dhune, provokimi dhe nxitje të urrejtjes në mënyrë që të lejojë një kthim të qetësisë,” tha Castex në një seancë pyetje-përgjigje me qeverinë.

Jean Castex gjithashtu bëri thirrje për mbrojtjen e “personelit humanitar dhe mjekësor” dhe për “sigurinë e gazetarëve” për t’u siguruar.