Kryeministri Edi Rama tha se në mandatin e tretë të qeverisë do të hiqet dorë nga ndërhyrjet politike për nëpunësit e administratës. Rama tha se administrata do të pastrohet nga ato që janë turpi i shteti dhe se do të ketë konkurencë sipas meritës.

‘PS do të fuqizohet nga akademi politike të rangut europian për lidership që dua të marrin nesër përgjegjësi për këtë qeveri. Të jemi të gjithë së bashku me qartësi që siç kemi bërë me policët me mësuesit, duke hequr dorë nga ndërhyrjet politike nëpunësin e tyre duhet bërë me gjithë administratën në territor. Të hapen një rrugë e re konkurrimi për çdo kënd që ka dëshirë të marrë pjesë në administratë. Sipas aftësisë dhe meritës dhe jo sipas lidhjeve të lloj llojshme. Kjo do të jetë qasja e mandatit tonë të tretë dhe të gjithë të pedalojmë në të njëjtin drejtim dhe që askush këtu të mos pengoj, por vetëm të kontribuojë me vullnet të mirë që administrata të çlirohet nga kthetrat e politikës.’- tha Rama.