“Deri në gusht Shqipëria do të marrë sasinë e saj të vaksinave nga BE”! Kështu ka bërë të ditur kryeministri Edi Rama, nga Rinasi ku priti komisionerin e KE-së Oliver Varhelyi. Mes akuzave për BE, Rama vlerësoi kontributin e Varhelyi, sipas së cilit falë tij KE u rikthye si motor i solidaritetit jo vetëm për planet e rimëkëmbjes, por edhe vaksinimin e vendeve Europiane, përfshirë edhe 6 vendet e rajonit tonë.

“651 mijë doza të vaksinëz Pfizer të shpërndarë për vendet e rajonit, prandaj dua që t’i shpreh mirënjohjen dhe dua ta falenderoj edhe publikisht për këtë kontribut të jashtëzakonshëm në këtë kohë të jashtëzakonshme dhe nga ana tjetër, farë tij KE u rikthye si motor i solidaritetit jo vetëm për planet e rimëkëmbjes, por edhe vaksinimin e vendeve Europiane, përfshirë edhe 6 vendet e rajonit tonë. Nga ana tjetër më vjen natyrshëm që të kujtoj këtu se KE ka mundësuar kualifikimin e vendeve të rajonit, flas për Shqipërinë, fondet për përballimin e pasojave përmes fondit të solidaritetit dhe janë afro 1 mln euro që i takojnë Shqipërisë, po ashtu KE ka miratuar edhe paketën e asistencën në mbështetje te Ballkanit Perëndimor duke dhënë 90 mln euro dhe nga ana tjetër shumë totale prej BE 2.2 mld euro do të kontribuojë edhe për lëvrimin e vaksinave për rajonin, ndërkohë që kanë mbërritur dozat e para dhe deri në gusht Shqipëria do të marrë të gjithë pjesën e saj të akorduar të vaksinave. Me KE kemi diskutuar edhe për planin e madh të investimeve për Ballkanin Perëndimor, ku Shqipëria bën pjesë si aktore në këtë proces dhe jemi shumë optimist që tani më shumë gjëra janë vënë në vijë dhe projektet e mëdha do të fillojnë të lëvizin në drejtimin e duhur me financimet e para. Shumë faleminderit i dashur mik dhe mirënjohje për ardhjen këtu personalisht për të dëshmuar jo vetëm simbolikisht, por edhe qëndrimin në krah të vendit tonë si edhe të vendeve të Ballkanit Perëndimor”, tha Rama.