Komisioneri për Zgjerim në BEOliver Varhelyi gjatë konferencës me kryeminisatrin Edi Rama ka folur poër zgjedhjet e 25 prillit duke thënë se rezultati duhet të jetë i qartë dhe të hetohet çdo parregullsi. Ndërkaq ai theksoi se pa një parlament të plotë nuk mund të ecet përpara drejt BE.

“Ne kemi një ambasador të mirë në Shqipëri dhe jam krenar që kam mundësinë të punoj me të. E ndjek punën e tij dhe jemi në kontakt të vazxhdueëshëm kemi qenë në kontakt dhe për zgjedgjet. Sa i përket rezultatit të zgjedhjeve dhe mendoj se pas një fushate të zjarrtë dhe debate të zjarrta na nevojiten rezultate të qarta. Ne dëshirojmë të shikojmë të gjitha pamundësitë qoftë për blerjen e mundshme të votave që të ndiqen nga autoritetet por pas kërtij procesi na duhen rezultatet përfundimtare pas rezultateve dhe kuvendi të fillojë nga puna për reformat e Be. Pa një parlament të plotë nuk mund të ecet përpara drejt bashkimit europian”, tha ai.