Gjumi i pamjaftueshëm dhe i keq dhe jeta e përditshme e vështirë janë elementet themelore që shpesh na bëjnë të ndiejmë se nuk kemi energji. Sidoqoftë, ajo që mund të mos e dini është se zgjedhjet tona dietike përcaktojnë kryesisht performancën dhe energjinë që kemi gjatë ditës. Pra, ekzistojnë zakone të ndryshme të ngrënies që mund t’ju duhet të ndryshoni për të rimarrë energjinë tuaj të humbur. Shihni tre prej tyre:

Kafe pasdite-Zakonisht ne kërkojmë një filxhan kafe kur ndiejmë se nuk kemi më fuqi, por kur konsumohet vonë pasdite kafja mund të ndikojë në cilësinë e gjumit, duke shkaktuar një cikël vicioz të përgjumjes dhe në kërkim të kafeinës.

Arra-Arrat janë një meze e lehtë e shëndetshme dhe ushqyese, por është shumë e lehtë të largohesh nga sasitë kur kemi përpara qesen me arra! Arrat janë të pasura me yndyrë dhe kështu në sasi të tepërt rëndojnë stomakun dhe vështirësojnë tretjen.

Verë e kuqe para gjumit-Është më mirë të shmangni alkoolin në mbrëmje, pasi prish ciklin e gjumit. Gjithashtu, të gjitha pijet alkoolike shkaktojnë dehidratim, i cili shoqërohet me një ndjenjë lodhjeje dhe mungesë përqendrimi. Shmangni pirjen e alkoolit rreth 2-3 orë para gjumit dhe sigurohuni që gjithmonë të pini ujë me pijen tuaj.