Gjatë viteve të fundit, zonat malore të veriut të Shqipërisë dhe në veçanti Kukësi, kanë njohur një rritje galoponte të turistëve të brendshëm dhe të jashtëm. Sidomos këta të fundit, të mbërritur me shumicë nga shtetet e Evropës qendrore dhe lindore, janë pasionuar pas natyrës së v irgjër dhe të jashtëzakonshme, kombinuar me një trashëgimi të pasur kulturore dhe njerëzore. Së fundmi, dy fotoreporterë të National Geographic nga Polonia, Tomasz Tomaszewski dhe Bernard Kwapinski, kanë vizituar Kukësin duke u mahnitur nga zbulimet e tyre në veçanti nga fusha e objekteve të trashëgimisë nga sistemi i kaluar politik, por edhe me trashëgiminë kulturore, traditat, natyrën dhe njerëzit e ngrohtë që takuan./Lexo.com.al/e.c.