Kreu i Grupit Parlamentar të PS Taulant Balla ka vlerësuar Emiratet e Bashkuara Arabe dhe udhëheqjen e saj për ofrimin e mbështetjes së vazhdueshme për Shqipërinë dhe popullin e saj si një një fanar i paqes dhe tolerancës në rajon.

Në një intervistë për Agjencinë e Lajmeve të Emirateve (WAM), Balla tha se marrëdhëniet Emirato-Shqiptare vazhdojnë të rriten në shumë fusha me mbështetjen e udhëheqjeve të tyre, duke shtuar se të dy vendet vazhdimisht përpiqen të forcojnë bashkëpunimin e tyre, veçanërisht në fushat ekonomike.

“Ne nuk do të harrojmë qëndrimet fisnike të Emirateve të Bashkuara Arabe ndaj Shqipërisë dhe popullit të saj. Kur tërmeti 2019 goditi vendin tonë, Emiratet e Bashkuara Arabe ishin ndër vendet e para që na ndihmuan të rindërtojmë dhe rindërtojmë rreth 2,000 shtëpi, përveç ndihmës mjekësore për të mbështetur përpjekjet e ndihmës . Emiratet e Bashkuara Arabe ndihmuan gjithashtu në rinovimin e Aeroportit Zayed në Cox, Shqipëri, “shtoi ai.

Ai tha se Shqiperia do të ketë mundësinë të marrë pjesë Expo 2020 Dubai, një platformë monumentale globale që shërben për të forcuar bashkëpunimin dhe partneritetin midis kombeve të botës ku sipas Ballës Shqipëria do të nxjrrë në pah mundësitë dalluese të investimeve duke tërhequr atraksionet turistike dhe burimet natyrore.

Ai vuri në dukje se Shqipëria lejon hyrjen e shtetasve dhe rezidentëve të Emirateve të Bashkuara Arabe pa nevojën e një vizë hyrëse, me dy fluturime ditore që operojnë nga Dubai dhe Sharjah dhe shprehu shpresat për të parë Ëizz Air Abu Dhabi duke filluar fluturime të përditshme nga Abu Dhabi në Tiranë për të rritur turizmin dhe shkëmbimet tregtare midis dy vendeve.

Gjithashtu Balla përgëzoi qeverinë e Emirateve të Bashkuara Arabe për rolin e saj kryesor në frenimin e pandemisë COVID-19 dhe përpjekjet e saj për të përshpejtuar rimëkëmbjen ekonomike dhe kthimin në jetën normale. Në fund të intervistës, Balla përgëzoi udhëheqjen dhe njerëzit e Emirateve të Bashkuara Arabe në 50 vjetorin e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe përgëzoi statusin e saj kryesor global.