Kina regjistroi dje 76 raste të reja të Covid-19, niveli më i lartë që nga janari, nga të cilat 36 të importuara dhe 40 raste prej transmetimit të brendshëm, sipas Komisionit Kombëtar kinez të Shëndetësisë. Të 40 rastet e transmetimit të brendshëm janë zbuluar në Jiangsu dhe një në Liaoning, ndërsa nga 36 të importuarit, 18 janë në provincën e Yunnan, tetë në Guangdong dhe pesë me Fujian.

Komisioni specifikoi se nuk ka raste të vdekjes për shkak të koronavirusit, duke lënë numrin e vdekjeve të pandryshuara në 4 636.

Rastet e konfirmuara të Covid-19 janë rritur në 92 605, nga të cilat 17 në kushte konsiderohen serioze, ndërsa shërimet u rritën në 87 228. Nga ana tjetër, ka mbi 700 pacientë të shëruar. Sa për rastet asimptomatike, ato ishin vetëm 24.