Shikoni me kujdes fotografinë për të paktën 20 sekonda, pastaj ndaloni dhe shikoni diçka të bardhë dhe të palëvizshme, p.sh. në mur. A lëvizi imazhi në një rreth? Mbani në mend, pra shikoni një imazh tjetër, të ngjashëm, vetëm me ngjyra të ndryshme. A e shihni të njëjtën gjë si më parë? A lëviz imazhi tjetër pak më shpejt? Një kombinim i caktuar i ngjyrave dhe prapavijës së bardhë do t’i mashtrojë sytë, kështu që imazhet e të palëvizshme duken sikur lëvizin. Nëse nuk duken sikur po lëvizin, provoni t’i hapni e t’i mbyllni sytë shpejt.

E gjitha ka të bëjë me stresin! Imazhet janë projektuar nga psikiatri japonez Akyoshi Kitaoka. Nëse ato janë të palëvizshme, stresi është i butë – ose e trajtoni shumë mirë. Nëse lëvizin ngadalë, mund t’ju duhet pak pushim, por në përgjithësi e përballoni mirë stresin, si ai i përditshëm në punë. Nëse janë duke vrapuar dhe gjithçka duket se po sillet, është koha të shkoni me pushime! Përveç kësaj, ju duhet ta kontrolloni stresin shumë më mirë. Pra, mësoni disa teknika relaksimi.