Man holding his hand - pain concept

Nuk e di nëse ju ndodh, por herë pas here kam vënë re që duart më dridhen, pavarësisht nëse mbaj diçka të rëndë, nëse kam grushta bosh ose nëse po përpiqem ta vendos çelësin në derën e shtëpisë me.

Ndonjëherë ndodh në mëngjes, kur bisedoj ose pi kafe. Në përgjithësi, nuk kam vënë re nëse diçka specifike më shqetëson, por e di që nuk jam e vetmja që vuaj nga kjo. Shtrëngimi i duarve është lloji më i zakonshëm i çrregullimit të lëvizjes, sipas një studimi të vitit 2011 nga “Mjeku Familjar Amerikan”.

Arsyet që na bëjnë të dridhen gjymtyrët tona mund të jenë të shumta dhe të ndryshme. Në çdo rast, nëse e merrni shumë, është më mirë të shihni një mjek.

Ju jeni në ankth dhe duart tuaja po dridhen-Çdo person ka një ndjenjë të lehtë, themelore dhe pothuajse të padukshme të dridhjes e cila vjen nga ritmi i zemrës, rrjedhja e gjakut dhe proceset e tjera që ndodhin në trupin tuaj. Kjo dridhje është normale. Sidoqoftë, bëhet më intensive në periudhat kur keni shumë stres ose jeni nën presion më shumë se normalja. Provoni të meditoni, joga ose të relaksoheni në çfarëdo mënyre që ju përshtatet.

Keni pirë shumë kafeinë-Ashtu si stresi, kafeina mund të rrisë dridhjet tuaja normale në diçka më intensive. Nëse vëreni që duart tuaja dridhen pas kafesë ose ndonjë burimi tjetër të kafeinës, atëherë duhet ta zvogëloni atë.

Jeni lodhur-Nëse jeni të lodhur sepse ju mungon gjumi, ose sepse keni bërë stërvitje intensive, lodhja dhe dridhja lidhen drejtpërdrejt. Përmirësoni dietën tuaj, flini më shumë dhe më mirë dhe do të shihni përmirësim të menjëhershëm.