Rita Ora nuk e ka fshehur kurrë origjinën e saj, madje e ka treguar gjithmonë me krenarinë më të madhe. Mirëpo ndryshe nga vajzat e tjera shqiptare që kanë famë ndërkombëtare, Rita Ora thotë se është “kosovare”. Madje pak kohë më parë ajo i habiti të gjithë pasi shpërndau këngën e Dafinës dhe Taynës në Instastory dhe shkroi: “Pse femrat kosovare janë kaq të papara?”. Kjo deklaratë shkaktoi një debat dhe së fundmi Rita është detyruar të shpjegojë përdorimin e termave “shqiptare” dhe “kosovare”. E ftuar së fundmi tek “Wired”, ajo ju është përgjigju pyetjeve më të klikuara për të në Google. Rita tha gjatë intervistës se personazhi i saj i preferuar është Jim Belushi sepse është kosovar dhe shtoi se krenohet shumë me figurat që vendi i saj ka nxjerrë.

“Ne jemi të dy nga i njëjti shtet, nga Kosova. Ka aktualisht plot artistë të mrekullueshëm që vijnë nga vendi im. Jam shumë krenare për këtë. Ai është një ikonë në Kosovë”, u shpreh Rita dhe më pas shpjegoi konceptet e përdorura për origjinën. “Po jam shqiptare por më lini t’ua shpjegoj pak pasi është disi e komplikuar. Kosova është e pavarur tashmë, por nuk ka qenë më parë. Për vite të tëra unë kam thënë që jam shqiptare, jam shqiptare, shqiptare, por aktualisht jam kosovare, megjithatë është pothuajse e njëjta gjë ”, tha Rita.