Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken u ul përpara tre fëmijëve dhe u prezantua: “Mirë se vini në Amerikë, emri im është Tony”. Sekretari i Shtetit vizitoi një qendër për afganët jashtë Aeroportit Dulles pranë Uashingtonit. Qendra ka marrë më shumë se 26,000 afganë të ardhur në 12 ditët e fundit. Shumica janë të rraskapitur, duke fjetur rresht pas rreshti të krevateve në dhoma të mbuluara me perde, pa marrë parasysh zhurmën e foshnjave që qanin.

Në zonën e marrjes, një vajzë e vogël dhe vëllai i saj u struken nën një batanije në dysheme ndërsa njerëzit përreth u ngritën dhe duartrokitën, duke mirëpritur ngarkesën më të re të refugjatëve. Një mjek kapi sekretarin për të kërkuar ndihmën e tij për të nxjerrë dikë nga Kabuli. Të dy biseduan për një kohë, pastaj pozuan për një fotografi.