Zvicra ka shtrënguar masat për qytetarët që hyjnë në këtë vend nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut. Kështu është bërë e ditur nga mediat vendase, të cilat janë thirrur në një njoftim të Ambasadës zvicerane në Kosovë. Sipas njoftimit nga e hëna do të ketë rregullore të reja të hyrjes për qytetarët e të dy vendeve. Sidoqoftë, asgjë nuk ndryshon për ata që janë të vaksinuar. “Ju mund të hyni në vend normalisht me një vizë. Sidoqoftë, ata duhet të vaksinohen me një nga vaksinat e miratuara”.

Qytetarët e pavaksinuar, megjithatë, lejohen të hyjnë vetëm në situata “të një domosdoshmërie ekstreme”. Sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin, “nevoja ekstreme” konsiderohen vdekjet e të afërmve, thirrjet në gjykatë ose vizitat urgjente tek autoritetet. Sigurisht, rregullorja nuk zbatohet për ata që kanë leje qëndrimi në Zvicër. Një hap i tillë vjen pasi Zvicra ka reaguar ndaj situatës më të tensionuar epidemiologjike në të dy vendet e Ballkanit dhe faktit se pas pushimeve verore shumë njerëz të kthyer nga atje erdhën në Zvicër të infektuar me COVID-19./Gazeta Express