Kryeministri Edi Rama ka nderuar Kancelaren gjermane Angela Merkel me ‘Ylli i mirënjohjes publike’. Rama shprehu kënaqësinë e veçantë të nderonte në emër të Shqipërisë, me Yll të Medaljes së Kryeministrit për Mirënjohje Publike. Vetë Kancelarja tha se ndihet e vlerësuar dhe shprehet e kënaqur që ka bashkëpunuar me Ramën.

“Ky është ylli i mirënjohjes dhe ky këtu është simboli i Heroit tonë Kombëtar, Skënderbeut, i cili e mbrojti Shqipërinë nga pushtimi e u mbiquajt edhe “atleti i Krishtit”, si mbrojtës krishterimit. Kështu që mendoj se ju detyrohemi për këtë. Nuk do të mbaj fjalim këtu, se di që ju nuk para i duroni ceremonitë, ndaj vetëm le të mjaftohemi me foton”, tha Rama

“Ju falemnderit shumë, jam e vetëdijshme se është një nder i madh dhe ishte gjë e mirë për mua të punoja së bashku me ju”, tha Merkel