Mbretëresha ka kritikuar ashpër udhëheqësit botërorë në lidhje me trajtimin e krizës klimatike, duke pranuar se ajo është e irrituar nga individët që flasin, por nuk bëjnë. Këto deklarata i bëri në hapjen e parlamentit Uellsian në Cardiff. Gjatë një bisede me Dukeshën e Cornwall dhe Elin Jones, Mbretëresha iu referua samitit të klimës Cop26 në Glasgoë që fillon më 31 tetor, të cilin ajo është planifikuar të marrë pjesë së bashku me anëtarët e tjerë të familjes mbretërore.

“E jashtëzakonshme nuk është. Kam dëgjuar gjithçka për të ende nuk e di se kush do të vijë. Asnjë ide. Ne dimë vetëm për njerëzit që nuk vijnë. Është vërtet irrituese kur flasin, por ata nuk bëjnë”-tha ajo. Princi William 2 ditë më parë reagoi ashpër ndaj miliarderëve si Elon Musk dhe Jeff Bezos për nismën e turizmit hapësinor në vend që të përqëndroheshin në problemet mjedisore në Tokë.