Franca regjistroi numrin e saj më të madh ditor rekord të rasteve të reja me koronavirus, thënë ndryshe 104 611 raste të reja në 24 orët e fundit. Incidenca shtatëditore në mbarë vendin ishte pak më pak se 647 infeksione të reja për 100000 banorë.

Duke pasur parasysh rritjen drastike të numrave, qeveria franceze ka shtrënguar rregullat e aksesit për vende të caktuara, duke përfshirë restorantet dhe institucionet kulturore. Aktualisht, duhet prova se jeni vaksinuar, jeni shëruar së fundmi nga koronavirusi ose të tregoni një rezultat negativ të testit për të hyrë në shumicën e vendeve.

Së shpejti vetëm një test negativ nuk do të jetë më i mjaftueshëm. Qeveria planifikon të prezantojë një ligj në një sesion të posaçëm nesër, që do të miratohet në mes të janarit.