Të luash në internet është shumë e këndshme, por, natyrisht, e ekspozon pajisjen tuaj ndaj rreziqeve. Një nga platformat më të përdorura për këtë qëllim, Steam, e di mirë këtë. Dhe mbron llogaritë e përdoruesve të tij për t’i lejuar ata të luajnë me rrezik zero.

Nëse llogaria juaj është hakuar, në fakt, është e mundur të humbni të gjithë përmbajtjen brenda saj. Llogaritë e lojërave përfshijnë më shumë sesa thjesht lojëra. Ka edhe lëkura, artikuj të veçantë, arritje dhe përmbajtje të tjera të vlefshme.

Të dhënat e ndjeshme si numri i telefonit, adresa e shtëpisë, numri i kartës së kreditit ose fjalëkalimi janë gjithashtu në rrezik. Kriminelët kibernetikë mund t’i përdorin këto detaje për vjedhjen e identitetit, të tilla si blerja e aseteve dhe huamarrja në emrin tuaj.

Shumë nga llogaritë tuaja të përdoruesve në internet përfshijnë këto detaje. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mbroni llogarinë tuaj në internet. Le të shohim se si Steam e garanton këtë.

Si të mbroni llogaritë e Steam me Steam Guard

Steam Guard është një sistem vërtetimi me dy faktorë për llogarinë tuaj në platformë. Ai funksionon nëpërmjet një kodi të dërguar me email ose nëpërmjet Steam Mobile Authenticator. Aktivizo Steam Guard për të parandaluar hakerimin e llogarisë suaj Steam.

Ja se si ta aktivizoni këtë veçori:

1.Hyni në Steam përmes aplikacionit ose shfletuesit Steam
2.Hapni cilësimet e llogarisë tuaj
3.Shkoni te “Menaxhoni sigurinë e llogarisë së Gardës së Steam”.
4.Zgjidhni midis vërtetimit nëpërmjet aplikacionit Steam ose kodeve të aksesit të dërguara me email

Hakerët përdorin gjithashtu mashtrime phishing për të mashtruar njerëzit që të japin kredencialet e tyre ose detaje të tjera personale. Gjithashtu, ata mund t’ju kontaktojnë drejtpërdrejt me mesazhe të çastit. Qëllimi është që viktima t’i besojë sulmuesit. Sulmuesi më pas do të përpiqet të mashtrojë viktimën për të hapur një lidhje ose për të mashtruar ndryshe. Kjo quhet inxhinieri sociale.

Së fundi, ata mund të infektojnë pajisjen tuaj me spyware. Me të ata regjistrojnë goditjet e tyre të tasteve kur shkruani emailin dhe fjalëkalimin tuaj.

Si të mbroni llogaritë e tjera në internet me F-Secure Total

Një llogari është vetëm një objektiv i mundshëm. Është më mirë të mbroni edhe llogaritë tuaja të tjera në internet dhe të lojërave. Rregullat e mëposhtme zbatohen për mbrojtjen e shumicës së llogarive tuaja në internet.

1.Përdorni fjalëkalime unike
2.Aktivizo vërtetimin me dy faktorë
3.Zbuloni nëse shërbimet online që po përdorni janë hakuar

Një mjet falas për të bërë të gjitha këto është F-Secure’s ID Theft Checker. Megjithatë, mbetet fakti se kur ndodh një shkelje, është e rëndësishme të reagoni shpejt. Hakerët nuk i përdorin domosdoshmërisht të dhënat e vjedhura menjëherë. Përkundrazi, shpeshherë i qetësojnë ujërat për të vepruar më të patrazuar.