Ndaloni së kërkuari miratimin e të tjerëve

Filloni të mendoni për pritjet tuaja dhe mos u varni nga mendimet e të tjerëve. Mos lejoni që të tjerët të manipulojnë vendimet tuaja ose të organizojnë jetën tuaj. Jetoni sipas vlerave tuaja. Nëse vareni nga besimet e të tjerëve, atëherë bëni gjëra për ta, duke ndjekur interesat e tyre; por cilat janë tuajat?

Hiqni dorë nga zemërimi dhe pakënaqësia

Zemërimi dhe inati ju gllabërojnë nga brenda. Ju vetëdënoheni, e bëni veten të pakënaqur, i ngarkoni vetes barrën e shkaktuar nga dikush tjetër. Mësoni të jetoni në paqe me ata që ju kanë lënduar, falja do t’ju bëjë të ndiheni më të lehtë, ndërsa ata që ju zemërojnë ju kontrollojnë. Rifitoni kontrollin e vetes duke hequr dorë nga pakënaqësia dhe duke falur.

Hiqni dorë nga ideja e përsosmërisë

Të synosh përsosmërinë në fusha të caktuara është për t’u lavdëruar, vetëm nëse flasim për të në aspektin shpirtëror. Të duash dhe të vlerësosh përsosmërinë është gjithashtu e admirueshme, por të jetosh për përsosmëri është shumë ndryshe. Ndaloni së menduari për trupin perfekt, partnerin perfekt, jetën perfekte, gjërat perfekte. Kërkimi i vazhdueshëm i përsosmërisë mund t’ju bëjë të fiksuar dhe madje t’ju mbajë prapa, duke ju penguar të ecni përpara.

Hiqni dorë nga ideja e pasurisë dhe fatit si simbole të lumturisë

E keni dëgjuar tashmë këtë frazë: paratë nuk sjellin lumturi. Shumë njerëz, për të justifikuar pakënaqësinë e tyre, përgjigjen në të njëjtën mënyrë, duke thënë “ndoshta jo, por sigurisht që ndihmojnë”. Në realitet, fakti është se ata nuk i kanë dhënë kuptim ekzistencës së tyre dhe kjo i bën të pakënaqur. Paratë nuk kanë të bëjnë me lumturinë. Është mënyra për të vlerësuar atë që keni dhe atë që jetoni për t’ju sjellë më afër lumturisë, pavarësisht nga pasuria juaj.

Mos bëni justifikime

Mos gjeni justifikime. Nëse diçka nuk është në rregull, merrni masa. Nëse keni nevojë për diçka që nuk e keni, punoni shumë për ta marrë atë. Nëse nuk mund të arrini atë që ju nevojitet, kërkoni një alternativë. Nëse doni të bëni ose të mësoni diçka, çfarë prisni për të filluar? Nëse diçka nuk të pëlqen, ndryshoje.