humë shpesh dëgjojmë akuza nga përdoruesit se Facebook dëgjon telefonatat, ose në çdo rast bisedat e kujtdo, për të propozuar reklama të synuara dhe specifike. Në këtë artikull do të thellojmë ligjërimin, duke përqendruar vëmendjen në analizat e kryera nga ish-inxhinieri i kompanisë së lartpërmendur Antonio García Martínez. Megjithatë, nëse kjo vazhdon të mos ju bindë plotësisht, do të shohim gjithashtu se si të përpiqemi të rregullojmë problemin e mundshëm përmes softuerit AVG të dedikuar për sigurinë e kompjuterit tuaj, tani me një zbritje prej 33% në krahasim me çmimin e listës.

Perse Facebook nuk është në gjendje të dëgjojë regjistrimet e përdoruesve

Fillimisht, duhet të saktësohet se Facebook, i akuzuar për këtë praktikë, ka deklaruar vazhdimisht se nuk dëgjon thirrje apo biseda të përdoruesve. Megjithatë, shumë njerëz priren të mos besojnë deklarata të tilla zyrtare.

Antonio García Martínez, i cili deri më sot duket se nuk ka asnjë lidhje me kompaninë e Mark Zuckerberg, u përpoq t’i qetësonte të gjithë, duke ilustruar të gjitha arsyet se pse edhe po të dëshironte, Facebook absolutisht nuk do të mund ta bënte një gjë të tillë.

Arsyeja e parë bazohet në sasinë e memories në dispozicion të gjigantit amerikan. Për të bërë atë për të cilën akuzohet, Facebook do të duhej të regjistronte dhe të mbante të gjitha të dhënat telefonike të përdoruesve 24 orë në ditë, por për ta bërë këtë, do të kërkonte shumë hapësirë ??ruajtëse që vetë kompania nuk e ka.

Përveç kësaj, është pothuajse e pamundur që Facebook të ketë arritur në të vërtetë të zhvillojë një algoritëm kaq të fuqishëm që të mund të njohë lehtësisht çdo lloj gjuhe dhe dialekti, ose më në përgjithësi kompleksitetin e të folurit njerëzor, pasi është e qartë se pas kësaj akuze të supozuar nuk mund të ketë të jetë ndonjë popull njerëzor.

Ka shumë më tepër gjasa, nga ana tjetër, që edhe pa menduar për këtë, ajo që thuhet gjatë gazetës do të pasqyrojë kërkimet e bëra në të kaluarën nëpërmjet internetit, në të cilën, të paktën në atë rast, shpjegimi i bazuar në teknologjia e cookies dhe historia e shfletimit.

Nëse justifikimet e mësipërme nuk janë të mjaftueshme për ju, ose thjesht do të ndiheni më të sigurt me mbrojtje shtesë, ne do të rendisim edhe një herë ofertën 33% në softuerin e mbrojtjes së shfletimit të AVG.