Ambasadorja amerikane në Tiranë Yuri Kim, ka reaguar në lidhje me ditën e përkujtimit të viktimave nga Holokausti.

Përmes një postimi në Twitter, Kim shkruan se kjo ditë shërben për të kujtuar miliona të vrarë në Luftën e Dytë Botërore dhe shërben si një pikë kujtimi për të vendosur që ky tmerr të mos ndodh më.

“Në Ditën e Përkujtimit të #Holocaustit, ne kujtojmë miliona të vrarë dhe vendosim që të mos lejojmë kurrë që ky tmerr të ndodhë më. Ne gjithashtu frymëzuam ata që vepruan me guxim, duke përfshirë popullin e Shqipërisë – i vetmi vend në Evropë që përfundoi Luftën e Dytë Botërore me 15 herë më shumë hebrenj sesa filloi”, shkruan Kim në Twitter.