Në epokën e ngarkuar dixhitale ku çdo partner i mundshëm është i disponueshëm me një klikim, njohja e cilësive të një burri të mirë për t’u martuar bëhet thelbësore.

“Me rritjen e barazisë dhe faktin që burrat dhe gratë marrin role të ndryshme gjinore, qëndrimet dhe pritshmëritë e partnerëve meshkuj po ndryshojnë. Megjithatë, ka ende disa cilësi të një burri të mirë për t’u martuar, të cilat mbeten të njëjta”, shpjegon ekspertja e marrëdhënieve Lana Otya.

Ja cilat janë cilësitë që duhet të ketë mashkulli që mendoni të martoheni

1.Ai është i gatshëm të sigurojë jetesën për ju dhe t’ju mbështesë

Mbase jeni një grua e fortë e pavarur dhe keni karrierën tuaj dhe nuk keni nevojë që dikush t’ju mbështesë – por a nuk do të ishte mirë? Shumica e grave me të cilat kam folur si trajnere e feminitetit janë të suksesshme, të pavarura dhe shumë të larta në karrierën e tyre. E gjithë kjo është e mrekullueshme dhe ju i meritoni të gjitha shpërblimet që vijnë së bashku me këtë. Por kjo është veçanërisht e vërtetë nëse planifikoni të keni fëmijë. Nëse dëshironi të keni fëmijë, do të keni nevojë për një burrë që mund t’ju sigurojë kur ju duhet të merrni pak kohë për të marrë fëmijët dhe trupin tuaj.

2.Ai është i mirë me familjen e tij

Nuk po ju them që një burrë që vjen nga një familje me probleme nuk do të jetë një burrë i mirë. Por nëse ai vjen nga një shtëpi e dashur ku prindërit e tij janë ende të martuar dhe të gjithë shkojnë mirë, shanset që ai të jetë një burrë i mirë me të cilin dëshironi të martoheni, rriten shumë!

3.Ai dëgjon komentet dhe këshillat tuaja

Një burrë i mirë ju dëgjon çfarë keni për të thënë dhe çfarë keni nevojë. Kur fillova të takohesha për herë të parë me burrin tim – ai gjithmonë anulonte planet dhe më premtonte se do të dilnim për darkë dhe më pas do të vinte dita e darkës dhe ishte “shumë i lodhur” ose “nuk e ndjente atë sonte”. Tani jemi divorcuar!

4.Ai flet për të ardhmen

Një nga shenjat më të rëndësishme të një burri të mirë për t’u martuar është fakti se ai flet për të ardhmen. Një burrë që është gati të qetësohet dhe të ketë një marrëdhënie familjare dhe afatgjatë, dëshiron të sigurohet që të jeni në të njëjtën ide.

5.Ti i beson Atij

Së pari, besimi është themeli i çdo marrëdhënieje të suksesshme. Nëse ju nuk i besoni partnerit tuaj, ose ai nuk ju beson, nuk do të qëndroni në planin afatgjatë. Fillimisht filloni duke u besuar atyre dhe më pas nëse ata bëjnë diçka për të dëmtuar atë besim, atëherë mund të filloni të bëni pyetje.

6.Ai ju bën të ndiheni rehat

A ju bën mashkulli juaj të ndiheni sikur mund t’i tregoni diçka dhe të jeni vetvetja juaj 100%? Nëse po, ai mund të jetë i duhuri. Sidomos nëse mund thonit gjënë më budallaqe dhe ai thjesht do të qeshte së bashku me ju (ose – më mirë akoma – do të bashkohej me budallallëkun tuaj!).

7.Ai ju bën të qeshni

Duke folur për të qenit lozonjar, një nga cilësitë më të mira të një burri të mirë për t’u martuar është nëse ai mund t’ju bëjë të qeshni (ose jeni në gjendje të qeshni shumë së bashku).

8.Ai është një komunikues i shkëlqyeshëm

Komunikimi është një pjesë e rëndësishme e çdo marrëdhënieje. Një njeri i mirë jo vetëm që mund të shprehë mendimet dhe idetë e tij, por gjithashtu mund të angazhohet me ju për tuajat.

9.Ai është një dëgjues i shkëlqyeshëm

Takimi me dikë që flet për ju dhe nuk është i interesuar për atë që keni për të thënë (ndonjëherë) nuk është gjë e mirë. Një bashkëshort i mirë do të dojë të dëgjojë po aq sa do të dojë të flasë. Krahas kësaj, ai do të bëjë pyetje për jetën tuaj dhe do të bisedojë me ju për përgjigjet në mënyrë që të ndiheni të dëgjuar.