DASHI:FASULE E GJELBËR
Megjithëse ju keni një oreks të madh dhe të zjarrtë dhe keni prirje për të shijuar ushqim djegës, në fund të ditës, gjithmonë mund të gjendeni duke përfunduar tek klasikët. Dhe kur është fjala për perime pranverore, fasulet e gjelbërta janë ato të cilat ju bëjnë për vete.
DEMI:KARROTA
Pjesa më e mirë e të gjithë vaktit për një Demi është ëmbëlsira, prandaj perimja juaj e pranverës është në mes të ëmbëlës dhe të shijshmes: karrota.
BINJAKËT:RREPAT
Binjakët pëlqejnë ushqimin e pasdites dhe rrallë e mbyllin ditën pa të. Zakonisht zgjedhin brusket me karrota, kos, ose patate të ëmbla. Por në pranverë, gjithaçka lidhet me rrepa të papërpunuara, të prera në feta, shoqëruar me brusketa të freskëta dhe një grimë e vogël gjalpë.
GAFORRJA: PATATE
Asgjë nuk është shumë e shtrenjë ose shumë e lirë për ju, gaforret. Kjo është edhe arsyeja pse ju pëlqeni kaq shumë patatet dhe që është arsyeja pse patatet ju pëlqejnë nga pranvera në vjeshtë dhe të gatuara në çdo lloj forme.
LUANI:ASPARAGUS
Nëse do të kishit mundësi të zgjidhni çdo herë, ju të shenjës së luanit, do të zgjidhnit një vakt të madh përveç disa ushqimeve të vogla gjatë gjithë ditës. Dhe kur duhet të gatuani, preferoni ta bëni me gjithë familjen afër – gjë që shpjegon asparagun e këndshëm. Përgatitja minimale, aroma maksimale, dhe e lehtë për të bërë një sasi të madhe, në furrë ose në zgarë.
VIRGJËRESHA: MENTE
Meqë virgjëreshat priren të jenë të vetëdijshëm për shëndetin, mbushin pjatën me prodhime të gjalla, të freskëta dhe proteina si vishjet dhe garniturat me barishte. I pëlqejnë të gjitha, por mente kryeson listën.
PESHORJA: KËRPUDHAT
Peshoret janë tifozë të mëdhenj të banketit me pak gjëra – sallatë, aperitivë, proteina, më shumë perime, drithëra, etj. Për fat të mirë, kërpudhat janë mjaft të zhdërvjellëta për të shkëlqyer në çdo formë gatimi.
AKREPI: KASTRAVECAT
Nëse ka një artikull të kuzhinës që ju nevojitet në çdo kohë, është një sirtar i mbushur me erëza. Për fat të mirë, kastravecat e freskët dhe hidratues janë një nje pjatë e bardhë për të gjitha nevojat tuaja të erëzave – sidomos kur bëhet fjalë për kopër, trumzë, piper, hudhër, piper, shafran i Indisë, borzilok dhe rozmarinë.
SHIGJETARI: BISHTAJAT
Meqë një Shigjetar zakonisht ka udhetuar shume , ne kemi një ndjenjë që ju preferoni kuzhinën ekzotike. Dhe me bizele të freskëta në dorë, një pjatë e shpejtë është vetëm 30 minuta larg.
BRICJAPI: KOPRA
Bricjapët janë të përkushtuar ndaj ritualit të një vakt në shtëpi dhe nuk duan më asgjë tjetër sesa të kthehen në shtëpi nga puna ose nga shkolla dhe të gumëzhijnë tenxheret dhe tiganët. Asnjë detyrë e kuzhinës nuk është shumë e zakonshme për ju, kështu që duke marrë një minutë ose dy për të prerë disa kopër nuk ka problem.
UJORI: TOMATILLOS
Nëse nuk jeni tashmë një vegjetarian i plotë, ju patjetër hipni në banderolë me bazë bimore disa ditë në javë – që do të thotë perime, veçanërisht ato unike si tomatillos, bëjnë shfaqje të shpeshta në kuzhinë tuaj.
PESHQIT: MAJDANOZ
Peshqit janë mendues imagjinarë, të cilët shpjegojnë pse shpesh jeni duke eksperimentuar në kuzhinë me perime më pak të njohura, si dhe me një numër të madh të bimëve të errëta aromatike si majdanoz.