Ambasada e SHBA ka përshëndetur miratimin e zgjatjes së afateve të vettingut. Me një postim në Facebook, Ambasada e SHBA e konsideron zgjatjen e afateve të vettingut një hap të rëndësishëm përpara për të gjithë shqiptarët, drejt një sistemi drejtësie më të fortë dhe drejt integrimit europian.

“Shtetet e Bashkuara përshëndesin miratimin e zgjatjes së mandatit të vettingut në Parlament. Ky është një hap i rëndësishëm përpara për të gjithë shqiptarët, drejt një sistemi drejtësie më të fortë, më të besueshëm dhe drejt integrimit evropian. Do ju mbështesim gjithmonë në këtë rrugë të rëndësishme”, thuhet në postim.