Ushtria ukrainase tha se forcat ruse vazhdojnë të sulmojnë në lindje. Sipas tyre rusët intensifikuan operacionet e saj sulmuese dhe në drejtimet Siverodonetsk, Kurakhiv dhe Popasna.

Sulmet vazhdojnë edhe ndaj fabrikës së çelikut Azostal.