Për fat të keq, mënyra moderne e rritjes së frutave dhe perimeve është e lidhur pazgjidhshmërisht me përdorimin e pesticideve, ku “produktet organike” janë, natyrisht, një përjashtim nga ky rregull.
Pesticidet mund të jenë të dëmshme për shëndetin nëse frutat dhe perimet që blejmë nuk i lajmë mirë përpara se t’i konsumojmë.
Grupi i Punës për Mjedisin jofitimprurës ka kryer një kërkim të gjerë se cilat produkte përmbajnë substanca të tilla të rrezikshme.
Frutat dhe perimet që kanë më shumë pesticide:
Mollët
Pjeshkë
Nektarinat
Luleshtrydhet
Rrushi
Selino
Spinaqi
Speca të kuq
Kastravecat
Domate të llojit “qershi” (domate qershi)
Frutat dhe perimet që kanë më pak pesticide:
Avokado
Misër
Ananasi
Lakra
Bizele te ngrira
Qepët
Asparagus
Mango
Papaja
Kivi
Patëllxhanët
Grejpfrut
Pjepri
Lulelakra
Patate e ëmbël