Anders Breivik, norvegjezi që vrau 77 njerëz në masakrën e Utoya në vitin 2011, ka paditur sërish qeverinë e Oslos, sepse nuk i lejohet të dalë nga izolimi.

43-vjeçari është mbyllur në izolim që nga viti 2012 dhe në janar gjykata refuzoi kërkesën për lirim, me argumentin se Breivik, i dënuar me 21 vjet burg, është ende i rrezikshëm.