Një çift i lumtur do të thotë që të dyja palët janë plotësisht të kënaqur me marrëdhënien e tyre dhe personin që kanë pranë, me lëshime të ndërsjella gjithmonë.

Ekziston një mënyrë për të kuptuar se sa mirë zgjat një marrëdhënie dhe kjo nuk është gjë tjetër veçse komunikimi joverbal mes tyre.

Ndërveprimi mes tyre, lëvizjet, prekja dhe në përgjithësi gjuha e trupit është ajo që do t’ju tregojë, qoftë në marrëdhënien tuaj, qoftë në të tjerët që vëzhgoni, nëse çifti është i lumtur.

Edhe nëse doni ndihmë për të kuptuar se në çfarë faze është marrëdhënia juaj, gjithçka që duhet të bëni është t’i hidhni një sy skicave më poshtë.

Bëni testin duke zgjedhur çiftin që ju duket më i lumturi:

1.Në këtë marrëdhënie, gruaja është krenare për partnerin e saj. Ajo është gjithashtu e pavarur dhe nuk i intereson se çfarë mendojnë njerëzit përreth saj. Burri në këtë marrëdhënie është i përkushtuar dhe vlerëson lidhjen që të dy kanë. Ky lloj komunikimi joverbal bazohet në faktin se ata janë të hapur dhe ka ndershmëri mes tyre.

2.Në këtë marrëdhënie, gruaja luan një rol të rëndësishëm në jetën e burrit. Ajo i kushton vëmendje të veçantë gjërave të rëndësishme dhe e ndihmon burrin e saj të ecë përpara në jetë me mbështetjen e saj të palëkundur. Ai është fansi i tij më i madh.

3.Në këtë marrëdhënie, njëri është mbështetja më e madhe e tjetrit. Ata pëlqejnë të kalojnë kohë së bashku, pavarësisht se çfarë po bëjnë. Ata gjithmonë gëzojnë shoqërinë e njëri-tjetrit.