Paketa e ardhshme e sanksioneve të Bashkimit Evropian kundër Rusisë do të godasë tregtinë dhe teknologjinë që mbështet luftën e saj kundër Ukrainës, tha presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen.

“9 paketat tona të sanksioneve janë dënuese. Me partnerët tanë, ne duhet t’i mohojmë Rusisë mjetet për të vrarë civilët ukrainas dhe për të shkatërruar shtëpitë dhe zyrat,” tha ajo në Twitter. Masat e reja do të godasin tregtinë dhe teknologjinë që mbështet makinën luftarake të Rusisë.