Me ardhjen e verës dhe rritjen e temperaturave, rikthehet shprehja mbresëlënëse e dietave, por këtë vit ka diçka të re. Dieta me makarona po bën bujë dhe ju lejon të hani mirë e në mënyrë të ekuilibruar duke u rikthyer në formë dhe të shëndetshëm në një mënyrë krejtësisht të natyrshme. Megjithëse makaronat shpesh demonizohen, të konsumuara në mënyrë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, ato janë miku më i mirë i shëndetit dhe aty ku është e nevojshme, ju lejon të humbni peshë pa mundim dhe pa rrezikuar të përdorni dieta aspak të balancuara.

Çfarë është dieta e makaronave dhe si funksionon ajo? Dieta me makarona, siç sugjeron edhe emri, përfshin konsumimin e përditshëm të makaronave të të gjitha formave. Makaronat mund të kombinohen me një numër të pafund erëzash si vaj ulliri ekstra i virgjër ose fara, salcë domate, bishtajore, perime, peshk, mish, djathë. Të vetmet gjëra që duhet të keni kujdes janë sasia dhe përbërësit. Dieta e makaronave bazohet në konsumimin e maksimumit 80 g makarona në ditë, çdo ditë për rreth një muaj.
Humbni peshë duke ngrënë makarona

Humbja e peshës duke ngrënë makarona është një metodë jashtëzakonisht e shëndetshme dhe ushqyese për të humbur kilogramët e tepërt. Sipas ekspertëve, dieta e makaronave funksionon sepse është e pasur dhe e larmishme; në marrjen e sheqernave, karbohidrateve, proteinave, perimeve dhe yndyrave, preferohen ato bimore. Përveç profilit ushqyes, makaronat kanë edhe kontribute interesante metabolike; kjo është arsyeja pse konsiderohet një ushqim ideal dietik.
3 rregulla që duhen ndjekur

Nëse dëshironi të provoni dietën e makaronave, mjafton të ndiqni tre rregulla.
Një, gatimi duhet të jetë al dente në mënyrë që të jenë më të tretshme. Për më tepër, pasi të jenë gatuar, makaronat duhet të shpëlahen për të eliminuar mbetjet e tepërta të niseshtës. Nëse është e mundur, është më mirë të zgjidhni makaronat integrale, sepse janë të pasura me fibra të cilat do t’ju ndihmojnë të ndiheni të ngopur më gjatë dhe nxisin lëvizshmërinë e zorrëve. Duhet të preferojmë salca të thjeshta, të lehta dhe të shëndetshme. Për këtë arsye nuk ka pjata karbonara dhe amatriciana, makaronat duhet të kalojnë me perime të bollshme, peshk ose bishtajore, me një lugë vaj ulliri ekstra të virgjër për person. Do të zbuloni se duke zëvendësuar salcën me një salcë me bazë perimesh dhe proteinash, gjella do të rritet në vëllim, pa rritur marrjen e kalorive të tepërta.

Në fund, makaronat duhet të hahen pa pjatë të dytë, e cila do të zhvendoset në vaktin tjetër. Kjo pasi vetë salca e makaronave duhet të përmbajë të gjithë lëndët ushqyese, pra perime dhe proteina dhe në këtë mënyrë do të keni konsumuar një pjatë të vetme të ekuilibruar. Në vaktin e dytë të ditës, zgjedhja është e juaja nëse është drekë apo darkë, do të preferohet një pjatë e dytë po aq e thjeshtë dhe e shëndetshme. Për shembull, mund të zgjidhni peshk me perime dhe bukë, ose supë me perime dhe bishtajore, ose mish pa dhjamë me patate dhe perime.