Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen ka zbuluar një paketë ndihme prej 50 miliardë eurosh për Ukrainën. Von der Leyen tha se paketa e ndihmës do të sigurojë perspektivë dhe besueshmëri për partnerët ukrainas të bllokut.

Njoftimi vjen përpara një konference ndërkombëtare në Londër këtë javë që synon të mbledhë më shumë fonde për rindërtimin e vendit.