Pavarësisht nëse jeni një Dash dinamik apo një Gaforre e kujdesshme, çdo shenjë ka karakteristikat e veta tërheqëse. Vëzhgimi i yjeve mund të parashikojë gjithçka, nga pajtueshmëria juaj me një shenjë tjetër të Horoskopit deri te zhvillimet e biznesit. Por, kur bëhet fjalë për inteligjencën, cila shenjë e Horoskopit e ka mendjen më të fortë?

Siç lexojmë në një artikull të readersdigest.com dhe sipas një pjese të madhe të astrologëve, dy janë shenjat më të zgjuara: Akrepi dhe Ujori. Por ata nuk ndajnë të njëjtin lloj inteligjence, pasi ata që i përkasin shenjës së parë dallohen për aftësinë perceptuese dhe janë më të mirë në kuptimin më të thellë të botës. Nga ana tjetër, Ujori kanë nivelet më të larta të inteligjencës analitike, e cila matet me aftësinë njohëse dhe IQ.

E thënë thjesht, Akrepat mendojnë qartë dhe shpejt. Ata i vlerësojnë më mirë situatat dhe i kuptojnë motivet e atyre që i rrethojnë. Ujori ka të menduar analitik dhe i përpunon emocionet e tyre në tru . Sa më të socializuar të jenë, aq më shumë e zhvillojnë inteligjencën e tyre. Mendjet e tyre po ecin me një ritëm shumë të shpejtë dhe të menduarit e tyre është shumë progresiv.

Disa nga Akrepat më të famshëm janë : Ryan Gosling, Katy Perry, Joackin Phoenix dhe Pablo Picasso. Shenja e Ujorit përfshin disa nga njerëzit më të famshëm në botë , si Abraham Lincoln, Thomas Edison, Shakira dhe Virginia Wolf.

Sigurisht , kjo nuk do të thotë se shenjave të tjera të zodiakut u mungon inteligjenca, sipas astrologëve në Shkollën e Astrologjisë Mayo . Peshqit dhe Gaforrja, për shembull, njihen për inteligjencën e tyre emocionale dhe aftësinë për të njohur dhe kuptuar ndjenjat e të tjerëve. Binjakët dhe Peshorja dallohen edhe për inteligjencën mendore, ndërsa shenjat e zjarrit dallohen për aftësitë e tyre drejtuese dhe intuitën.