Avokati Idajet Beqiri ka bërë një deklaratë të fortë në “Studio Live” në Report TV, ku teksa fliste për vrasjet e pazbardhura në Tropojë, deklaroi se plani për shfarosjen e Haklajve është bërë nga Sali Berisha dhe Ilir Meta.

“Sikurse u thashë është një çështje që dihet si ka ndodhur ngjarja. Kush janë organizatorët. Duhet zgjeruar hetimi se bie fjala me të drejtë foli Meçe dhe tha se çfarë bisedash janë bërë në atë kohë. Ishte koha kur Berisha e konsideronte UÇK pjesë të Beogradit. Organizatë terroriste.

Në këtë kohë kanë ndodhur dhe vrasjet e Haklajve. Orientimi ishte dhënë. Haklajt erdhën deri te kryeredaktori i RD të asaj kohe sepse në një shkrim e bënin familjen Haklaj shërbëtore të Beogradit dhe Serbisë. Kur ishte e kundërta. E gjitha fara që hidhej ishte e tillë si të krijonin terrenin për të vepruar kundër Haklajve. Për të shfarosur Haklajt, por nëpërmjet tyre e kuptonin se shfarosnin UÇK që ishin burimi nga u vinte armatimi në Kosovë.

Në këtë aspekt këtu bashkëpunëtorë janë dhe të tjerë. Te një hotel janë bashkuar Berisha me Ilir Metën dhe bëhet plani si do ekzekutohen Haklajt. Këto nuk janë nga unë por nga ato dosje që unë kam në duar dhe nga ata njerëz që kanë qenë pranë Berishës dhe që i kanë parë me sytë e tyre ku janë mbledhur dhe çfarë kanë folur. Kanë patur bashkëpunim sa u futën në veprtim dhe komisariate policie. Është e domosdoshme që këto vrasje të zbardhen”, tha ai.