Turneu i koncerteve të Taylor Swift, i quajtur “Erase” (Erase), i cili filloi në mars, vendosi një rekord të ri duke fituar rreth 1.04 miliardë dollarë nga të gjitha shitjet gjatë 60 koncerteve të para, raportoi revista Pollstar, e cila monitoron ngjarjet e industrisë muzikore, raporton BBC.

Mbajtësit të mëparshëm të rekordeve, Elton John, i nevojiteshin 328 shfaqje për të fituar 939 milionë dollarë gjatë turneut të tij pesëvjeçar të lamtumirës, ​​i cili përfshiu pandeminë.

Këtë vit, pas mbylljes së aktiviteteve koncertale për shkak të pandemisë, 100 turnetë më të suksesshëm botërorë sollën fitime me vlerë më shumë se 9 miliardë dollarë nga shitjet totale, që është 46 për qind më shumë se vitin e kaluar, përfundoi Pollstar.

Edhe pse këngëtarja Beyonce dhe muzikanti i rock-ut Bruce Springsteen patën tre koncertet më të mira të vitit, megjithatë, Taylor Swift, në turneun e saj, i cili filloi në Arizona, fitoi më shumë dhe në një kohë më të shkurtër, pasi për shkak të popullaritetit të saj të madh, ajo performoi ekskluzivisht në stadiume.

Albumi i saj i ri-regjistruar dhjetëvjeçar “1989” u emërua albumi më i shitur i vitit, ndërsa filmi i saj i koncertit fitoi rreth 250 milionë dollarë.