Atmosfera e festave që ka përfshirë Shkodrën që nga 1 Dhjetori ka tërhequr përreth vetes edhe turistë të huaj të cilët ndodhen në Shqipëri. Shqiptarë që kanë ardhur nga Austria, apo turistë spanjollë i gjen në sheshin festiv të ngritur para bashkisë.

Turistët tregojnë se kanë gjetur një atmosferë të ngrohtë në Shkodër, dhe premtojnë se do të kthehen sërish në Shqipëri gjatë sezonit të verës.

“Është një vend i bukur me plot drita, një atmosferë mbresëlënëse.

Është hera e parë që vijmë këtu. duket një vend shumë i bukur. Jemi shumë të impresionuar nga kultura mesdhetare, nga festat dhe gjithçka tjetër këtu.

Ne jemi të gjithë nga Spanja. Është hera e parë që jemi në Shkodër, kemi ardhur sot në mëngjes dhe do qëndrojë për fundjavë. Kemi shumë dëshirë të vijmë sërish në verë këtu.

E dashuroj këtë, realisht e dashuroj këtë atmosferë. Njerëzit janë të lumtur, këndojnë kërcejnë i ngjan shumë Spanjës, njerëzit janë shumë të zjarrtë”, thanë turistët.

Bashkia e Shkodrës nisi festën me 1 Dhjetor nën sloganin “Gzo n’Shkodër” duke sjellë çdo natë aktivitete artistike, gërshetuar me shtëpizat e drurit që ofrojnë produkte te zonës. Po kështu lojërat për fëmije të cilat janë kryefjalë e ditëve festive të Krishtlindjes dhe Vitit të Ri.