Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta thotë se është koha për të rimëkëmbur sektorin e blegtorisë. Meta propozon që të jepet një grant prej 10 mijë euro për krijimin e një ferme lopësh si dhe përjashtimin e tyre nga taksat për një periudhë 5-vjeçare. Këtë reagim Meta e bëri në rrjetet sociale.

Postimi i Metës:

Është koha të rimëkëmbim blegtorinë.
10 mijë euro grant për krijimin e një ferme lopësh.
Përjashtim nga taksat për 5 vite.