Antonio Conte mezi pret që t’i rikthehet stërvitjes, ai është i emocionuar siç raportoi pak orë më parë zëvendësi i tij Stellini, aq më tepër duke qenë se ai e di se ka skuadra të gatshme për ta kënaqur atë.

Midis tyre, tashmë dihet se Napoli është në rreshtin e parë, pasi ai është fokusi i Aurelio de Laurentiis, i cili po vlerëson çdo aspekt të një operacioni që do t’i kthente entuziazmin mjedisit dhe do të ishte një tullë e rëndësishme për të rindërtuar shpejt të gjithë atë që u shkatërrua pas kampionatit të sezonit të kaluar.

Sipas Alfredo Pedullàs, kjo dëshirë u materializua të shtunën e kaluar, në një takim mes Napolit dhe Contes, ku u diskutuan shifra (rroga 6.5-7 milionë plus 2 bonuse): nuk jemi ende në fazën përfundimtare, por është një hap i rëndësishëm për ambiciet e AdL.

Nga ana tjetër, ndër aspektet e shqyrtuara, ai ekonomik nuk mund të mos jetë në krye, aq më tepër pas një viti në të cilin De Laurentiis duhej të paguante tre trajnerë (Garcia, zyrtarisht me kontratë deri në vitin 2025, por me një opsion që duhet të përfundojnë marrëveshjen në fund të qershorit).

Ish-trajneri i Azzurrëve ua kishte bërë të ditur të gjithë kërkuesve të tij, përfshirë Milanin, se pretendimet ekonomike të filtruara muajt e fundit janë të pasakta: është e vërtetë që në Tottenham, mes të ardhurave fikse dhe shpërblimeve, ai fitoi mbi 15 milionë euro, por trajneri e di shumë mirë që në Serie A shifrat janë jashtë parametrave dhe nuk është rastësi që Stellini specifikoi se si llogaritet projekti, sesa rroga.

Paga, sipas ‘Corriere della Sera’, është megjithatë vetëm një pjesë e mozaikut: çështja në tryezën e AdL është më shumë se çdo gjë tjetër për një ndarje të mundshme të hershme, duke pasur parasysh sa është djegur këtë vit. Dhe më pas ai mund t’i propozojë Contes një pagesë të rënë dakord për largimin në rast të dështimit për t’u kualifikuar në Champions League dhe për rrjedhojë të divorcit mes palëve.

Sido që të jetë, fakti që tashmë po mendojmë për këto detaje dhe këta skenarë na bën të kuptojmë sesi Napoli po mbështetet fort në këtë opsion, edhe sepse si Pioli, ashtu edhe Gasperini, dy alternativat e para, tani janë në gatishmëri.

I pari ka thenë se do të diskutojë me Milanin vetëm në fund të sezonit (dhe për këtë arsye vetëm atëherë do të kuptohet nëse ai do të mund të çlirohet menjëherë nga kontrata me kuqezinjtë apo jo), ndërsa ky i fundit ka ende një sezon të fundit për të përjetuar, duke marrë parasysh se ekziston frika se ai mund të përdorë bankën Napoli për të arritur një marrëveshje më të mirë në rastin e një rinovimi me Atalantën.