Arjel Marku prej 6 vitesh kujdeset për sipërmarrjen agroturistike të familjes, bujtinën “Dini”, e hapur për këdo që dëshiron të shijojë autenticitetin e Shqipërisë rurale në fshatin Katund i Vjetër, në Rubik.

Kuzhina tradicionale, e përgatitur me produkte vendase dhe receta të trashëguara brez pas brezi, sjellin në tryezë shijen e pastër të produkteve “Made in Albania”, të kultivuara nga familja e bujtinës dhe bashkëpunimi me fermerët e zonës.

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj, ndau sot në rrjetet sociale pamje nga kjo bujtinë ku mikpritja e ngrohtë familjare e kthen çdo vizitë në një përvojë unike dhe mysafiri ndihet si në shtëpinë e vet.

Denaj theksoi se përmes Skemës Kombëtare të Investimeve me 50% grant dhe mbështetjes nga Kredia e Butë të kombinuar me Garancinë Sovrane, çdo fermer mund të përfitojë financim me normë interesi vetëm 2% dhe mbulim kolateral deri në 70%.

Ndërkohë sipas saj, për zonat malore mbështetja është edhe më e madhe falë Paketës së Maleve.

Bujtina “Dini” është hapur në vitin 2018 dhe është certifikuar si agroturizëm me ushqime bio. Arjel Marku trego se 70% të prodhimeve i marrin nga zona të tjera, ndërsa pjesën tjetër e kultivojnë vetë.

“Bujtina ndodhet në distancë shumë të afër me kryeqytetin dhe kjo e bën të favorshme për gjithë vizitorët. Po ashtu, Shëngjini dhe Talja janë vetë 25 km larg”, tha Marku.

Sipas tij, turistët e huaj që vizitojnë këtë bujtinë vijnë kryesisht nga Holanda, Spanja, Italia dhe Gjermania.