Kur duam që një person të ndryshojë, ekzistojnë tre gjëra të thjeshta dhe të fuqishme që mund të bëjmë: Në marrëdhënie, bëhuni kërkues me veten tuaj. Kini mirëkuptim maksimal me personin tjetër. Buzëqesh gjithmonë për të.

Në martesë, ne kërkojmë mirëkuptim maksimal nga tjetri, por ato që shndërrojnë nuk janë kërkesat ndaj tij, por ato nga vetja. Shpesh bëjmë gabime sepse e zhvendosim vëmendjen në vendin e gabuar. Kur kërkojmë nga personi tjetër ato që vetë nuk i japim, gjërat nuk ndryshojnë.

Sa ndryshe është një çift që shkëmben fjalë dashurie, mbështetje dhe lavdërim! Sa bukur është të gjesh një çift që promovon njëri-tjetrin, të cilët e duan njëri-tjetrin! Sa e bukur është të gjesh një grua të dashuruar me burrin e saj, i cili, kur ka diçka për të thënë për të, është gjithmonë një gjë e mirë! Sa bukur është të gjesh një burrë që e do, i cili ka një përkushtim të vërtetë për gruan! Sigurisht, ka përpjekje për të rregulluar gjërat, por jo ato që shkatërrojnë.

Sa keq është të gjesh çifte që kanë vetëm fjalë të këqija, kritika të dhunshme, ata që janë si një thikë në zemër! Sa çifte shkatërrojnë martesat për shkak të kritikës! Jo vetëm kritika për bashkëshortin, por edhe për fëmijët, kur fillojnë të jenë mizorë me fëmijët e tyre