Në gusht 1991, një 11-vjeçar kanadez shkruajti një shënim të shkurtër për të ardhmen e tij. Mitch Brogan e mori idenë nga gjyshi i tij i ndjerë Charles – për t’iu përgjigjur një liste prej 11 parashikimesh dhe i vulosi ato në një zarf deri në 1 janar të vitit 2020.

Letra qëndroi e fshehur në një libër në zyrën e gjyshit të tij deri në humbjen e tij në 2006, kur nipi i tij e pa atë rastësisht. Ai e hapi atë në Ditën e Vitit të Ri. Por çfarë shkruhej brenda kësaj letre për vitin 2020? Në krye të letrës ishte adresa e tij e fëmijërisë, data – 25 gusht 1991 – dhe një hartë me dy kapsula që ai dhe kushëriri i tij i kishin futur në tokën e gjyshit të tyre.

Cilat ishin parashikimet e tij? Ai do të ishte i martuar, do të kishte dy fëmijë dhe do të zotëronte një shtëpi, një varkë, një makinë dhe një kamion. Ai do të ishte një shkrimtar dhe “mbase një ligjvënës” , dhe do të fitonte $ 450 në muaj. Ai kishte parashikime të tme rrshme për mjedisin, duke imagjinuar një botë ku asnjë prej lumenjve dhe liqeneve nuk do të ishte i pastër, dhe ku njerëzit do të “infe ktojnë” planetët e tjerë dhe “t’i shka tërrojnë ashtu si ata bënë Tokën”.

Sa për parashikimet e tij në letër, shumica nuk u realizuan. Ai nuk është i martuar, nuk ka fëmijë dhe njerëzimi ende nuk duhet të kolonizojë planetë e tjerë. Ai nuk është as avokat dhe as shkrimtar por një sipërmarrës i cili, së fundmi, themeloi një strukturë me mision për të ndihmuar njerëzit me dëmtime të lëvizjes të fitojnë qasje në teknologji që përmirësojnë cilësinë e tyre të jetës.