Gjatë inspektimeve që ka bërë në Berat, kryeministri Edi Rama është ndalur edhe në sheshin e qytetit i cili do të kethehte në pedonale.

Rama ka dhënë porositë e tij, duke thënë se do të krijohet një tip hotelerie që do të shërbejë si pikë orientimi për turistët.

“Struktura e re e hotel tomorit është kryevepër, Rikonceptohet në funksion të gjithë kësaj. Është shumë e vlefshme që të krijohet një tip hotelerie, do jetë një pikë orientimi për turistët. Do krijojë një marrëdhënie për të gjithë këtë hapësirë këtu.

Gjëja që më ra goja mua, besoj se nuk e ke harruar restaurimi ose prekja unifikuese e këtyre fasadave edhe e atyre të rejave që skanë si prishen qoftë dhe me ngjyrë e bardhë të Beratit që është karakteristike. Aty do ketë vetëm gurë ngjyrë të bardhë dhe çati. Sduhet të ketë nga ato laje lujlet”, tha Rama.