Vaksina Covaxin e Indisë ka rezultuar 81% efektive kundër koronavirusit, sipas të dhënave të hershme të publikuara nga Bharat Biotech, kompania që zhvilloi vaksinën së bashku me Këshillin Indian të Kërkimeve Mjekësore (ICMR) të drejtuar nga qeveria. Provat klinike përfshinë 25,800 pjesëmarrës midis moshave 18 dhe 98 vjeç. Shifra e efikasitetit bazohet në një analizë të hershme të 43 rasteve me Covid-19.

Tridhjetë e gjashtë prej tyre morën placebo, krahasuar me shtatë pjesëmarrës që morën vaksinën. Të dhënat tregojnë se vaksina gjithashtu mund të luftojë në mënyrë efektive variantit britanik, sipas një analize nga Instituti Kombëtar i Virologjisë, tha Bharat në një njoftim për shtyp. Covaxin është një vaksinë me dy doza dhe është vaksina e parë Covid-19 që është zhvilluar në Indi. Mbi 40 vende kanë shprehur interesin e tyre për Covaxin, përfshirë Mongolinë, Mianmar, Sri Lanka, Filipinet, Bahrein, Maldive.