Alexei Navalny është detyruar të hyjë në një teatër të z ymtë të a bsurdit, i s hkatërruar nga Presidenti rus Vladimir Putin dhe shteti i gjerë i sigurisë që ai komandon. Z. Navalny, zëri kryesor i opozitës në Rusi dhe k ritik i k leptokracisë së Putin, është d ënuar me a kuza të rr eme me më shumë se dy vjet në një b urg f amëkeq 62 milje në lindje të Moskës, ku shëndeti i tij po p ërkeqësohet. Vendimi i tij për të hyrë në një g revë urie është i rr ezikshëm dhe duhet të ngrejë a larme shumë larg.

“Përse hyjnë në g revë urie të b urgosurit?”, pyeti z. Navalny në një mesazh të postuar në llogarinë e tij në Instagram. Ai shtoi: “Kjo pyetje s hqetëson vetëm ata që nuk kanë qenë të b urgosur. Në pjesën e jashtme duket e k omplikuar. Por nga brenda është e thjeshtë: ju nuk keni ndonjë metodë tjetër të l uftës, kështu që ju hyni në g revë urie”. Z. Navalny është ankuar kohët e fundit për d himbje shpine dhe se këmba e tij e djathtë është mpirë, dhe tani mungesa e ndjesisë po zvarritet në këmbën e tij të majtë. Ai nuk ka qenë në gjendje të flejë sepse rojet e zgjojnë atë një herë në orë për tetë orë gjatë natës për të dokumentuar praninë e tij në Koloninë Penale Nr. 2 në qytetin e Pokrov. Ai humbi 8 kile para gr evës së urisë. Ai ka kërkuar që b urgu të lejojë specialistë mjekësorë për ta trajtuar, por kjo është refuzuar, transmeton lexo.com.al.

“Kush është shtrirë në shtrat, tullac dhe me syze, me një Bibël në duar?”, shkroi z. Navalny. Ai shtoi: “Ky jam unë. Me një Bibël, sepse është libri i vetëm që kam mundur të marr për tre javë. Dhe në shtrat (s hkelje rregulli super s kandaloz) sepse unë hyra në një g revë urie. Epo, çfarë duhet të bëj?”. Z. Navalny thotë se b urgu drejtohet nga disa të zgjedhur që sundojnë mbi të tjerët nga f rika. Ai deklaroi: “Ky është rajoni i Vladimirit. Jeta e një të d ënuari vlen më pak se një paketë cigare. Pra, çfarë mund të bëj? Unë hyra në një g revë urie për të kërkuar që ligji të zbatohej dhe që të lejohej të më shihte një mjek vizitor. Kështu që unë shtrihem i u ritur, por deri më tani me dy këmbë”.

Forcat e sigurisë së z. Putin u përpoqën më herët të v risnin z. Navalny me një agjent nervor të epokës së L uftës së Ftohtë, të cilin z. Navalny mbijetoi. G reva e urisë mund të s hkatërrojë shëndetin e tij. Përgjigja e zotit Putin? Kanali televiziv shtetëror rus RT dërgoi një ekip xhirimi me Maria Butina, e cila pranoi të shërbente si agjente e huaj e paregjistruar në Shtetet e Bashkuara dhe vuajti 18 muaj b urg para se të lirohej në 2019. Sipas z. Navalny, në një postim në kanalin e tij të Telegramit, ajo deklaroi se ai ishte në b urgun më të mirë dhe më të rehatshëm. Ai e p oshtëroi atë si një p arazit dhe shërbëtor të h ajdutëve – nofka e tij e zakonshme për zotin Putin dhe miqtë e tij, transmeton lexo.com.al.

G reva e urisë është një sinjal i d ëshpëruar nga z. Navalny për një gjendje të p ërkeqësuar. Ai nuk duhet të jetë në b urg, nuk duhet të jetë i s ëmurë dhe nuk duhet të heshtet si shumë k ritikë të tjerë të z. Putin të cilët u zhdukën nga rrugan nga çaji i h elmuar, p lumbat natën ose s ëmundjet e patrajtuara në b urg./TheWashingtonPost/Lexo.com.al/e.c.