Një doktor dhe fizikant Japonez na jep një këshillë se si të parandalojmë ko rona virusin dhe një mënyrë për të zbuluar vetë, nëse mund të jemi in fektuar apo jo. Tashmë që të gjithë i dimë simptomat e koronavirusit dhe se pas sa ditësh shfaqën ato.

Ajo që nuk dimë është se si ta zbulojmë që ne jemi prekur nga ky vi us. Këtë gjë na i tregon një doktor dhe fizikant japonez dhe është shumë e thjeshtë. “Çdo mëngjes merr frymë thellë dhe mbaje për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kollitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ankthioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikacione për koronavirus.

Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër. Mjeku gjithashtu këshillon të gjithë që të përpiqen të mbajnë fytin të lagësht.

Duhet të pini ujë çdo 15 minuta. Nëse virusi futet në gojë, duke pirë ujë apo çfarëdo lloj lëngu tjetër, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak. Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht, virusi mund të futet nga ajri përmes rrugëve të frymëmarrjes dhe të prekë mushkërinë, që do të thotë rrezik”.