Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel tha se do të vazhdojnë të ndërtojnë politikën e tyre ndaj Turqisë në krijimin e marrëdhënieve ballë për ballë, proporcionale dhe të pakthyeshme. Michel iu drejtua deputetëve në seancën e mbajtur më 24-25 qershor në Parlamentin Evropian mbi rezultatet e Samitit të Liderëve të BE-së.

Duke deklaruar se në takimin e samitit u diskutua për COVID-19, dimensioni i marrëdhënieve të jashtme të migrimit, rimëkëmbja ekonomike dhe të drejtat themelore dhe sundimi i ligjit, Michel tha se ulja e tensioneve në Mesdheun Lindor është një shenjë e mirë.

Mishel tha se BE-ja do të vazhdojë të ndërtojë politikën e saj ndaj Turqisë në krijimin e marrëdhënieve ballë për ballë, proporcionale dhe të pakthyeshme. Duke kujtuar se puna ka filluar për të azhurnuar Unionin Doganor, Michel tha se KE-ja ka rënë dakord të sigurojë fonde shtesë për sirianët të pritur nga Turqia.