Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” ka dhënë njoftimin e rëndësishëm për pasagjerët që do të udhëtojnë drejt Italisë duke thënë se duhet të respektojnë vetëkarantimin 5 ditor. Ndër kushtet e tjera që duhet të plotësojnë nga dita e nesërme deri në fund të gushtit janë testi PCR 72 orë para, ndërsa ky test nuk është i nevojshëm për fëmijët nën 6 vjeç. Ndërsa personat që qëndrojnë më pak se 120 orë në Itali për arsye të vërtetuara pune ose shëndeti, nuk janë të detyruar të bëjnë karantinë. Në vëmendje të pasagjerëve që udhëtojnë drejt Italisë: Duke filluar nga data 31 korrik 2021 shtetasit shqiptarë lejohen të udhëtojnë nga Shqipëria drejt Italisë për turizëm (duke bërë 5 ditë vetëkarantinim).

Ju lutem gjeni me poshtë kushtet që duhet të plotësoni: të gjithë pasagjerët që fluturojnë nga Shqipëria duhet të paraqesin rezultatin testit PCR 72 orë para nisjes ose testin antigjenik të 48 orëve të fundit, kjo vlen dhe për pasagjerët që janë të vaksinuar fëmijët nën moshën 6 vjeç NUK kanë nevojë për test PCR. personat që qëndrojnë më pak se 120 orë në Itali për arsye TË VËRTETUARA pune ose shëndeti, nuk janë të detyruar të bëjnë karantinë.

pasagjerët duhet të respektojnë karantinën 5 ditore në Itali në adresën e shkruar në formularin PLF (Passenger Locator Form) ne linkun: https: //app . euplf eu . Gjithashtu formulari duhet të jetë i printuar. Gjatë plotësimit të formularit PLF, pasagjerët DUHET të zgjedhin: listën e vendeve “D”. Këto rregulla janë në fuqi deri më datë 30 gusht 2021. Faleminderit për bashkëpunimin, Tirana International Airport