Ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, ka ndarë detaje nga takimi me dy ministrat, Olta Xhaçka dhe Bledi Çuçi. Soreca thotë se takimi është zhvilluar për të krijuar kushtet e strehimit të përkohshëm për afganët në nevojë. Ndër të tjera ai thotë se populli afgan meriton të jetojë në siguri dhe dinjitet. Mesazhi nga Soreca:

Diskutime të mira sot me ministrat @xhacka_olta dhe @bledicuci. Me Unë përsërita lavdërimet #EU për gatishmërinë e Shqipërisë për të siguruar strehim të përkohshëm për afganët në nevojë. Të dy ministrat më informuan për përgatitjet e vazhdueshme për pritjen e afganëve të pambrojtur. Ne prekëm…