Microsoft Corp të enjten tha se do të rrisë çmimet deri në 20% për një paketë softuerësh të quajtur Microsoft 365, që përfshin aplikacione të njohura si Teams dhe Outlook.

“Rritjet do të hyjnë në fuqi brenda gjashtë muajve”, tha Microsoft në një postim në blog duke njoftuar ndryshimin.

Kompleti Microsoft 365 është themeli i produktivitetit dhe segmentit të procesit të biznesit të kompanisë, i cili kishte shitje prej 53.9 miliardë dollarë në vitin e tij më të fundit fiskal, rreth një e treta e shitjeve të përgjithshme të Microsoft prej 168 miliardë dollarësh.

Rritjet do të prekin klientët komercialë dhe janë të parat që kur Microsoft filloi shërbimin një dekadë më parë. Jared Spataro, nënkryetar i korporatës për Microsoft 365, tha se kompania ka shtuar dy duzina aplikacionesh në komplet që kur është lancuar.

Në fund, planet bazë të biznesit do të rriten 20% nga 5 dollarë për përdorues në 6 dollarë, ndërsa versionet më të larta të kompletit do të kenë një rritje më të vogël prej 12.5% ​​nga 32 dollarë në 36 dollarë për përdorues.

Microsoft tha se nuk po ndryshon çmimet për versionet e konsumatorit ose arsimimin e softuerit. Aksionet e Microsoft arritën një rekord të lartë të enjten dhe u rritën për herë të fundit me 1.8% në 295.96 dollarë.