Pamje e re për Safari, përqendrim më i mirë me modalitetin e fokusit dhe më shumë mbrojtje të të dhënave. Ne do t’ju tregojmë se çfarë ka të re. Javën e kaluar Apple jo vetëm që prezantoi iPhone 13 të ri, por gjithashtu njoftoi lansimin e iOS 15 dhe iPadOS 15.

Dhe tani përdoruesit e parë kanë marrë përditësimin. Ai gradualisht do të bëhet i disponueshëm për të gjithë tani e tutje. Nën “Cilësimet”> “Të përgjithshme”> “Përditësimi i softuerit” mund të kontrolloni nëse tashmë mund të shkarkoni versionin e ri. iOS 15 mund të mos sjellë ndonjë risi revolucionare, por disa funksione ndihmuese që mund ta bëjnë jetën e përditshme më të lehtë. Ne ju shpjegojmë 5 tiparet e reja më të rëndësishme.

1. Mesazhet dhe fokusi-Nëse duhet të përqendroheni, por shpërqendroheni lehtë nga njoftimet që shfaqen, mund të përdorni modalitetin e fokusit.Kjo mbledh të gjitha mesazhet dhe i përmbledh ato. Mund të krijohet një orar për modalitetin e fokusimit. Për shembull, gjithmonë mund ta merrni përmbledhjen tuaj në mëngjes në orën 8 dhe në mbrëmje në orën 6.

2. Safari-Për ta bërë shfletuesin më kompakt, linja e adresës dhe shiriti i skedave janë zhvendosur poshtë. Por mund ta ndryshoni atë në cilësimet. Për më tepër, skedat mund të kombinohen në grupe dhe të sinkronizohen me pajisjet e tjera iOS, siç dihet tashmë nga Google Chrome. Mund ta përdorni për të krijuar rend kur keni shumë skeda të hapura.

3. Njohja e tekstit në fotografi-Një tipar vërtet i bukur i ri është teksti i drejtpërdrejtë. Për ta bërë këtë, mbani kamerën në një kartë biznesi ose një dokument. Me ndihmën e inteligjencës artificiale, teksti njihet dhe interpretohet dhe përmbajtja mund të ruhet dhe shpërndahet. Ashtu si me Google Translate ose përkthyesin Google, ju mund ta përktheni tekstin menjëherë.

4. Privatësia-Opsioni për të aktivizuar mbrojtjen e gjurmimit në aplikacionin e postës është i ri. Kjo siguron që dërguesit nuk mund të gjurmojnë nëse një email është hapur dhe lexuar.

5. Përmirësime për FaceTime-Me përditësimin e ri, sfondi mund të mjegullohet në modalitetin e portretit – ky funksion dihet tashmë nga shërbimet e tjera të telefonisë video si Zoom.