Kryeministri Edi Rama gjatë fjalës së saj për programin qeverisës ceku edhe çështjen e integrimit në BE-ë, ku ripërsëriti se kjo gjë nuk varet nga qeveria, por nga politika e brendshme e shteteve anëtare në BE. Por kreu i qeverisë shtoi se kjo nuk ndryshon asgjë për të ecur para dhe për të përmbushur të gjitha kushtet që Shqipëria të jetë një standard i vendeve të BE-së. Rama sakaq tha se tashmë Shqipëria shihet si pikë referimi në Ballkan.

‘Konferenca ndërqeveritare, nuk është në dorën tonë. Varen si e ato e kanë hallin e tyre ato që kanë në dorë atë punë. Ne e kuptojmë më së miri, është një mënyrë funksionimi. Kjo nuk ndryshon asgjë për të ecur para dhe për të përmbushur të gjitha kushtet që Shqipëria të jetë një standard i vendeve të BE-së. Se kur hapet konferenca e se ku mbyllet nuk është në dorën tonë. Çështja është që balta që hidhet këtu, na bën të shfaqemi në sytë e tyre si i vetmi vend në historinë e integrimit të BE-së, ku njëra palë paraqitej si vullnetare për integrimin dhe tjetra si kur është kundër. Tani shihemi me respekt nga të gjithë si pikë referimi në Ballkan. Kush do ta mendonte se kancalerja e Gjermanisë do të vinte dy herë në Tiranë. Shqipëria tashmë se mbush karrigen si një vend i huja, por si një shtet i panjohur. Kam marrë disa mesazhe politike për qëndrimin e Shqipërisë në miniserialin e NATO-s, në forumin ndërkombëtar në çështjen e Krimëse.- tha Rama.